Blog

Hetvenmilliós beruházás Hegykőn

A télikert bővítésével újabb hetvenmillió forintos fejlesztés kezdődik a hegykői termálfürdőben.

Az elmúlt időszakban az üzemeltetők több mint kétszázmillió forintos beruházással korszerűsítették a fürdőt.
– Az építési engedély információnk szerint már postán van és szeptember első heteiben el is tudjuk kezdeni a kivitelezést – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Sánta Lajos, a termálfürdőt üzemeltető Sá-Ra Termál Kft. ügyvezetője.

Az újabb beruházás becsült költsége mintegy hetvenmillió forint. Ebből az úgynevezett télikert bővítését és a téli üzemeltetés komfortszintjének növelését oldják meg.

Épül egy új, ötszáz négyzetméteres fedett csarnok, ahol vízforgatásos termálmedencét és kiszolgálóegységeket létesítenek. Így a kinti 37 Celsius-fokos – részben fedett – gyógymedence és a szintén 37 fokos vízforgatásos termálmedence mellett a zárt térben lévőt is használhatják a fürdő vendégei. A munka szeptemberben indul és a tervek szerint március közepén már üzembe is helyezik az új létesítményt. A kivitelezést úgy oldják meg, hogy közben a fürdő végig üzemel, a munkaterületet paravánokkal kerítik el.

A hegykői termálstrand fejlesztése hat évvel ezelőtt vett lendületet, akkor kapta meg a három önkormányzattól – Hegykő, Fertőhomok, Hidegség – a fürdő bérleti jogát a Sá-Ra Termál Kft.

 

 

 
A blogbejegyzés forrása:

KisalföldKapcsolatfelvétel