Blog

Felkészültebbek a fiatal álláskeresők

Új kihívásoknak kell megfelelniük a frissdiplomásoknak, hiszen nagy a túlkínálat a munkaerőpiacon. A tájékozottság segíthet.

A továbbtanulást vonzóvá teszi a magasabb fizetés reménye, de a vélt és az elfogadhatónak tartott bér között jelentős az eltérés. A frissdiplomások az általuk reálisnak tartott havi kezdő bérnél 52 ezer forinttal többet tartanak elfogadhatónak – derült ki az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. felméréséből.

A munkaerőpiacon ugyanakkor jelentős a túlkínálat, így a frissdiplomásoknak új kihívásoknak kell megfelelniük. Egy évvel korábban még kevesebb időt fordítottak arra, hogy megfelelő módon, tájékozottan mutatkozzanak be egy cég toborzó munkatársa előtt, változik azonban a tendencia. Felkészültebbek az álláskeresők – köszönhetően a válság elnyúló hatásának. A Nyugat-magyarországi Egyetem tavaly BSC-képzésen végzett hallgatóinak mindössze húsz százaléka maradt az intézményben MSC-képzésen, így mintegy négyszázötven frissdiplomással nőtt az álláskeresők száma.

 
A blogbejegyzés forrása:

KisalföldKapcsolatfelvétel