Blog

Csökkenteni szeretné magas fűtésszámláit...?

Hőkamerás vizsgálat .Amikor az ingatlan belső hőmérsékletét már nem tudja csökkenteni a kívánt komfortszint módosítása nélkül, akkor érdemes elgondolkodni a fűtési energia csökkentő beruházásokon.

Amikor az ingatlan belső hőmérsékletét már nem tudja csökkenteni a kívánt komfortszint módosítása nélkül, akkor érdemes elgondolkodni a fűtési energia csökkentő beruházásokon. Az átlagos háztartásban az összes felhasznált energia 75%-át fűtésre fordítjuk.

Az emberek gyakran tévesen azt gondolják, hogy legfeljebb az év felében fűtünk. Gondoljunk csak az idei évre: szeptember végén indult a fűtési szezon és áprilisban még gyakran előfordultak fagyos éjszakák. Lakóházaink szabályozatlan, gyakran korszerűtlen fűtési rendszere, elégtelen szigetelése és rossz nyílászárói miatt fűtési energia felhasználásunk többszöröse az uniós átlagnak.

Épületünk szakszerű és pontos felülvizsgálata után már megtervezhető a költség-megtakarítás leghatékonyabb útja, mivel érjük el a legalacsonyabb beruházási költségek mellett a legjobb eredményt. Hőkamerás thermodiagnosztikai vizsgálattal már vásárlás előtt teljes képet nyer a leendő tulajdonos a rá váró felújítási feladatokról.

Leggyakoribb probléma a sarkokban megjelenő penész, ami egyértelmű jele a hőhidas épületszerkezeteknek. A hőkamerás vizsgálat már a penész (kedvezőtlenebb fűtési-szellőztetési körülmények esetén) megjelenésének lehetőségét is megmutatja. Gyakran hallom a vizsgált lakások, családi házak tulajdonosaitól: ha ezekről a hibákról tudtam volna....

 A blogbejegyzés szerzője:

Schekulin Nándor

A szerző további cikkei »


Kapcsolatfelvétel