Blog

A végtörlesztés véghajrája. már csak 8,7,6,5....1,0 nap

Legkésőbb december 31-ig kell a végtörlesztési szándékot bejelenteni a finanszírozó pénzintézetnek! Rövidül a teljesítésre rendelkezésre álló időkeret.

A televízióban és a rádióban is hallható a közérdekű felhívás mely szerint a pénzintézetnél és a munkáltatónál is december 31-ig jelezni kell a végtörlsztési szándékot. A pénzintézet felé történő igénybejelentés alapvető fontosságú, hiszen aki ezt elmulasztja a jogvesztő határidő miatt a jövő év első napjaiban már nem pótolhatja ezt.

A munkáltató által nyújtható támogatás esetében a módosítások szerint csak abban az esetben lesz adómentes amennyiben az 2011 december 31 előtt folyósításra kerül, és semmikép sem lehet előrehozott juttatás az alapja.

A másik szigorítás, hogy az Ügyfélnek  2012 január 30-ig a végtörlesztéshez szükséges összeget vagy át kell utalnia vagy hitelt érdemlően -írásban- igazolnia kell, hogy a fedezet pénintézeti khitelből rendelkezésére fog állni.

Így azok számára akik nem állnak "folyósításközeli" állapotban egy pénzintézetnél, illetve munkáltatói kifizetésre sem számíthatnak, a családi összefogás vagy az ingatlan gyors készpénzes értékesítése jelenthet megoldást.

Ha valaki a végtörlesztésről "lemarad", a későbbiekben élhet még az új devizahiteles csomagban biztosított lehetőségekkel, amelyről részleteket az alábbi linken olvashat:

 

http://www.portfolio.hu/vallalatok/mit_rejt_valojaban_az_uj_devizahiteles_csomag.160078.html

 A blogbejegyzés szerzője:

Sánta László

A szerző további cikkei »


Kapcsolatfelvétel