Blog

2011. október – Rekord eladások az Otthon Centrum irodáinkban

Hónapról hónapra folyamatosan növeltük eladási számainkat és ezzel együtt piaci részesedésünket is. Az általunk üzemeltetett Győr-Sopron-Szombathelyi OTTHON CENTRUM irodáinkban minden idők legtöbb ingatlan tranzakcióját zártuk a múlt hónapban.

Az általunk üzemeltetett Győr-Sopron-Szombathelyi OTTHON CENTRUM irodáinkban minden idők legtöbb ingatlan tranzakcióját zártuk a múlt hónapban. Annak ellenére, hogy minden híradásban az évek óta egyre inkább visszaeső ingatlanpiacról hallhatunk, mi megcsináltuk a lehetetlent.


Hónapról hónapra folyamatosan növeltük eladási számainkat és ezzel együtt piaci részesedésünket is.
Az év eddig eltelt tíz hónapjában, átlagosan közel 40 %-kal több ingatlant adtunk el, mint a tavalyi év hasonló időszakában, de van olyan irodánk is, amelyik meg tudta duplázni a 2010-es számait!
Elértük azt a szintet, hogy immár elmondhatjuk: Mi minden nap eladunk 2 ingatlant!

Szeretné, ha az Öné is köztük lenne?
Nincs más teendője, mint hívjon minket, vagy jelentkezzen e-mail-en! Ezek után a több mint 50 Kollégánk egyike felveszi Önnel a kapcsolatot és személyre és ingatlanra szabott tanácsadással áll rendelkezésére.


Minek köszönhetőek ezek a kimagasló eredmények? Ez egy nagyon összetett folyamat.

  • Elsősorban annak, hogy nálunk dolgozik a legnagyobb létszámú, motivált, ügyfélközpontú és az ügyfeleink problémáit megoldani hivatott ingatlan tanácsadói csapat.
  • Az ingatlanpiac most is – mint mindig- mozgásban van. Ezt azonban nem lehet hasonlítani a válságot megelőző időszakhoz. Nehezebb eladni az ingatlanokat, kevesebb a vevő, ezért az igazán jó ingatlanközvetítő irodák szerepe felértékelődött. Akik széles ügyfélkörrel, sok aktív keresővel, kimagasló marketing tevékenységgel rendelkeznek és teljeskörű szolgáltatást nyújtanak, azok az irodák tudnak fejlődni, növekedni.
  • A hitelválság kapcsán bajba jutott ingatlantulajdonosok piacra léptek ingatlanjaikkal, amihez a most bevezetett rögzített árfolyamon történő végtörlesztés lehetősége is nagyban hozzájárult, ami miatt még inkább megnőtt az ilyen típusú ingatlanok kínálata, hiszen a végtörlesztéssel akár több millió forintot is nyerhet a tulajdonos és az addig el nem adható ingatlanok is mobilizálhatóvá váltak. A tulajdonos az eladással megszabadulhat az előnytelenné vált deviza hitelétől és az ingatlan terheltségétől függően lehetősége lesz akár egy másik/kisebb ingatlan vásárlásra, vagy a tehermentesítés után megmaradt összeget önerőként felhasználva, azt egy kiszámíthatóbb forinthitellel kiegészítve vásárolhat saját otthont.
  • Ez a speciális helyzet azt is jelenti egyben, hogy egy nagyon korlátozott ideig (a végtörlesztés idejére, 2012. február 28-ig), a vásárolni szándékozó ügyfeleinknek különleges kínálatot, „last minute” ingatlanokat tudunk ajánlani, amik nagyon vonzó lehetőséget jelentenek.
  • Akik az eladás után nem tudnak saját ingatlant vásárolni, azok a bérleti piacon jelennek meg. Elmondhatjuk, hogy a régiónkban hiány van kis és közepes méretű, megfizethető árú albérletekből. Szinte bármennyit ki tudnánk adni, hiszen sok ilyen típusú kereső ügyfelünk van jelenleg is.
  • A régiónk – Győr-Moson-Sopron és Vas megye-, mint az ország egyik „legfejlettebb” része, az országon belüli – egyre növekvő- migráció fő cél területe. Nagyon sokan költöznek ide, akik itt találtak munkát, vagy pedig Ausztriába ingáznak munkavégzés céljából. Ezek a családok a lakhatásukat albérletbe költözéssel, vagy saját ingatlan vásárlással oldják meg, ami jelentős keresletet jelent. Ők, mivel általában nincs helyismeretük itt, nagy számban országosan ismert, megfelelő mennyiségű és minőségű ingatlankínálattal rendelkező közvetítő irodán keresztül vásárolnak. Az elmúlt időszakban nagy számban adtunk el ilyen ügyfeleknek ingatlant.


Összességében elmondható, hogy egy évek óta szűkülő piacon is lehet növekedést elérni, amihez a fent leírtak mindegyike hozzájárult, de mint minden üzletben, itt is az emberi tényező a legmeghatározóbb, ami a tisztességes piaci magatartáson, a megbízhatóságon, a hosszú távú gondolkodáson át, a minél több elégedett, minket ajánló ügyfélen keresztül vezet el, a mindenki megelégedését szolgáló sikeres eladásig és/vagy vételig.


Forduljon hozzánk bizalommal! Győződjön meg Ön is személyesen, hogy legalább olyan elégedett lehessen, mint az eddigi ügyfeleink!

Az Ön otthona. A mi küldetésünk.

 A blogbejegyzés szerzője:

Kocsis Lajos

A szerző további cikkei »


Kapcsolatfelvétel